Wuxi Performing Arts Group (CN) - Double Bill Chinese Dance

17 maart 2018

 

Zaterdag 17 maart staat Wuxi Performing Arts Group (CN) - Double Bill Chinese Dance op het programma.
 
Deze 'double bill' is een unieke samenwerking tussen Nederlandse en Chinese dansmakers en bestaat uit twee voorstellingen en een lezing vooraf door schrijfster Lulu Wang in de studio. Zij duidt het geheel en gaat in op klassieke Chinese griezelverhalen over het bovennatuurlijke.

De avond opent met Kraaiman van Groundbreakers. Met spectaculaire live-animaties en dansers uit China en Nederland word je meegenomen in een hallucinerende wereld, die geregeerd wordt door onsterfelijke vogels en goden. Vrijheid, gulzigheid en zelfzuchtigheid in de liefde staan centraal.
De Borduurster van Wuxi Performing Arts Group vervolgens, is een traditioneel Chinees dansdrama dat het verhaal vertelt van het meisje Xiu Niang. Ze is de concubine van een belangrijk man, maar wordt verliefd op haar borduurmeester. Ze vecht voor de vrijheid van de vrouw en leeft al generaties voort als een legende voor Chinese vrouwen. Wuxi Performing Arts Group werd opgericht in 1958 en is een groot en gerenommeerd gezelschap, dat in heel China en ver daarbuiten bekend staat om de hoge kwaliteit danstechniek.

Het programma is een initiatief van het Nederlandse Dansgezelschap Groundbreakers

lezing Lulu Wang: 19:15 uur in de studio, toegang gratis, wel reserveren via InfoService & Tickets (013 543 22 20) of ticketservice@theaterstilburg.nl
De voorstelling begint om  20.30 uur in de Schouwburg. Maximaal 2 kaartjes met korting voor Vrienden. 

 

 

Terug naar de vorige pagina
Totaaloverzicht

site powered by Toelgroep concept + creatie