Korte kennismaking met de nieuwe bestuursleden

24 oktober 2017


Ik ben Paul Ritzen, geboren in Maastricht. Ik heb een studie Economie gevolgd en voltooid in Tilburg. In die stad ben ik ook getrouwd en ik woon er nog steeds. Ik ben 66 en gepensioneerd; mijn laatste baan was directeur bij zorgverzekeraar CZ, ook in Tilburg.

Mijn hobby’s zijn tuinieren, gitaar spelen en golf. Die laatste hobby kost me veel tijd, omdat ik niet alleen in de baan sta, maar ook nog voorzitter ben van Golfclub Landgoed Nieuwkerk in Goirle.

Ik ben geïnteresseerd in de wereld van het Theaters Tilburg en ik wil bij het bestuur van de VVTT komen om invulling te geven aan de nieuwe doelstellingen, waarbij we onder andere de wereld van Theaters Tilburg toegankelijk willen maken voor een breder publiek

 

 

 


Ik ben Paul van der Velden, 67 jaar inmiddels en al lange tijd getrouwd met Hettie. We hebben 1 dochter en 3 zonen en inmiddels ook 3 kleinzoontjes. Ik ben geboren in Tilburg en heb daar de eerste 25 jaar ook gewoond. Na wat omzwervingen zijn we een jaar of 15 geleden weer teruggekeerd in Tilburg. Omdat ik werkte buiten de stad was er weinig ruimte om binnen deze omgeving bestuurlijk actief te zijn. Gezien het feit dat ik steeds in financiën/administratie werkzaam ben geweest ligt het penningmeesterschap voor mij voor de hand.
Pas geleden werd ik daarom gevraagd om me kandidaat te stellen als penningmeester van de Vrienden van Theaters Tilburg. De voorzitter had begrepen dat ik een andere klus bij de afdeling van het Rode Kruis in Tilburg had overgedragen en zag de kans schoon mij te strikken voor deze klus. Dat is dus, als de ledenvergadering dat ook ziet zitten, gelukt.
Zelf bezoeken wij, niet zoveel helaas maar toch regelmatig, met name de concertzaal. Liefhebbers als we zijn van klassieke muziek en zo nu en dan een cross-over concert. De interesse ligt wel breder maar meestal liep dat stuk op planningsproblemen.
Nu we meer tijd krijgen om ons breder te oriënteren zullen we vermoedelijk ons ook wat meer richting theaters bewegen. Het betrokken zijn in de vorm van een bestuursfunctie zal daar mede een prikkel voor kunnen zijn. De eerste ervaring met het bestuur was positief en ik ga proberen samen met de collega bestuurders de doelstellingen zoals deze vorig jaar zijn verwoord te realiseren.
Hettie en ik gaan proberen zoveel mogelijk activiteiten van de Vrienden bij te wonen, zodat we elkaar wellicht zullen tegenkomen.

 

Ik ben Leo van der Tuin. Met genoegen stel ik mij hier voor als nieuw bestuurslid van de Vereniging Vrienden van Theaters Tilburg. De achtergrond van waaruit ik gevraagd ben is die van Cinecitta. Al enkele jaren verzorg ik daar korte filmseries rond een thema met een levensbeschouwelijk karakter. Zo hebben we daar gedraaid de Dekaloog van Kieslowski, en een ochtend rond de Mattheus Passie . Het ligt in de bedoeling om speciaal voor de Vrienden een filmachtergrond te geven bij voorstellingen en concerten in Theaters Tilburg. Het lijkt mij een hele uitdaging dit te gaan doen.
De persoonlijke achtergrond van waaruit ik dit doe is mijn nu al weer enkele jaren achterliggende werkkring binnen de wetenschappelijke wereld van de theologie en religiewetenschappen, waarin ik Universitair Docent op Tilburg University was en Lector op Fontys. Enige kennis van de levensbeschouwelijke en religieuze wereld is mij niet vreemd. Deze wereld is heel divers en heel breed, immers levensbeschouwing is kijken naar de wereld en nadenken over wat je daar ziet, op zoek naar de diepte ervan.
Mijn studie heb ik gedaan op de Radboud Universiteit te Nijmegen, waar ik het maatschappelijk engagement tussen samenleving en wetenschap heb leren vormgeven.
Ik ben lid van verschillende leeskringen, zowel literair, wetenschappelijk en politiek historisch, waar ik inspiratie opdoe voor het omgaan met het fenomeen film.
Ik ben een trouwe bezoeker van met name de concerten in de muziekzaal, o.a. van de Souvenir des Montagnards concerten.
Ik ben gehuwd, heb drie zonen, drie schoondochters en 4 kleinkinderen. Mijn tijd is gevuld, rijk en zinvol gevuld.

 

 

Terug naar de vorige pagina
Totaaloverzicht

site powered by Toelgroep concept + creatie