Programma vrienden tweede halfjaar seizoen 2017-2018

14 december 2017


Zaterdag 17 maart
-Vriendenvoorstelling - Wuxi Performing Arts Group (CN) - Double Bill Chinese Dance
Deze 'double bill' is een unieke samenwerking tussen Nederlandse en Chinese dansmakers en bestaat uit twee voorstellingen en een lezing vooraf door schrijfster Lulu Wang in de studio. Zij duidt het geheel en gaat in op klassieke Chinese griezelverhalen over het bovennatuurlijke.
Aanvang 20.30 uur in de Schouwburg. Maximaal 2 kaartjes met korting voor vrienden.

Zaterdag 24 maart
-Vriendenvoorstelling - Het Zuidelijk Toneel - Markx (Jan Decleir)
"De filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt erop aan haar te veranderen." Een van de grootste acteurs van de Lage Landen, Gouden Kalf-winnaar Jan Decleir (o.a. Karakter & De Surprise), kruipt in de huid van een van de grootste filosofen ooit: Karl Marx. Als belangrijke denker van het socialisme en communisme is hij vervloekt, aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. In deze theatermonoloog kijkt Marx met de ogen van nu terug op zijn erfenis…
Aanvang 20.15 uur in de Schouwburg. Maximaal 2 kaartjes met korting voor vrienden.

Zondag 8 april
-TT: Studio Café
Op deze zondagochtend ontvangt Roeland Kooijmans in Studio Café bijzondere gasten van ons theater. Vaste prik is de ingeruimde bühnetijd voor live-optredens. Houd de website van TT in de gaten voor het programma!
Aanvang 11.00 uur in de Studiozaal. Toegang gratis, wel reserveren.

Zondag 8 april
-Vrienden TT: Olga Franssen
Evenals vorig jaar komt Olga Franssen (gitarist/musicoloog) op haar eigen bevlogen wijze vertellen van componisten en hun muziek. Met audio-muziekvoorbeelden en live op haar eigen gitaar zal ze dit muzikaal omlijsten. En wie weet zet Olga, net als vorig jaar, u als publiek ook weer zingend aan het werk om haar muzikale betoog te verduidelijken
Aanvang 16.00 uur in de Audaxzaal. Ontvangst met koffie en thee vanaf 15.30 uur. Toegang gratis voor Vrienden (wel reserveren), niet-vrienden betalen € 2,75 servicetoeslag.

Dinsdag 10 april
-TT: Dinsdagmiddag Matinee Helmert Woudenberg - Mozes
Na zijn alom geprezen solo's over Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in deze toneelsolo over het verhaal van Mozes. Over de man die met het Joodse volk op de vlucht sloeg, in een jarenlange barre tocht, op zoek naar een betere toekomst in het Beloofde Land. Mozes zet de volksverhuizingen die vandaag de dag plaatsvinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.
Aanvang 14.30 uur in de Studiozaal. Toegang € 2,75 (servicetoeslag), max 2 kaarten per vriend, wel reserveren.

Woensdag 11 april
-Vriendenvoorstelling Combattimento - Ontdek: Tripelconcerten
Met Ontdek: Tripelconcerten start Combattimento een reeks Ontdek-programma's waarin de schijnwerper steeds op een ander werk of componist in de barokmuziek staat. Tijdens dit concert horen we de fameuze tripelconcerten. Concerten waarin niet één instrument de hoofdrol speelt, maar drie. Hierdoor ontstaat nog meer dialoog, gevoel, emotie en klankkleur.
Aanvang 20.30 uur in de Concertzaal. Maximaal 2 kaartjes met korting voor vrienden.

Zondag 6 mei
-Vrienden TT: Optreden winnaar VriendenCultuurPrijs 2017
De winnaar van de VriendenCultuurPrijs zal ons wederom verrassen met zijn of haar virtuoze pianospel.
Aanvang 11.00 uur in de Studiozaal. Ontvangst met koffie en thee vanaf 15.30 uur. Toegang gratis (wel reserveren).

Zondag 13 mei
- Vrienden TT: Meimaand Filmmaand.
Dirigent Arjan van Baest interviewt altviolist en masterstudent Nicolaï Clavier. Hij geeft college over zijn werk als arrangeur van grote en zeer bekende filmscores die hij voor strijkkwartet arrangeert. Ook zullen enige van deze arrangementen live worden gespeeld.
Aanvang 16.00 uur in de Audaxzaal. Ontvangst met koffie en thee vanaf 15.30 uur. Toegang gratis voor Vrienden (wel reserveren), niet-vrienden betalen € 2,75 servicetoeslag.

Dinsdag 14 mei en dinsdag 21 mei
-Souvenir Academie: luistersessie
Gedurende 2 x 2 uur vertelt Leo Wolfs u over het programma van meesterpianist Menahem Pressler. Evenals vorig seizoen zal de dan inmiddels 93-jarige Pressler wederom het publiek betoveren met zijn doorleefde en wonderschone pianospel.
Aanvang 10.00 uur in de Vrije Ruimte (voormalig Filmfoyer). Toegang € 25 voor twee dagen (€ 20 voor souvenir abonnees), wel reserveren.

 

Terug naar de vorige pagina
Totaaloverzicht

site powered by Toelgroep concept + creatie