ZOS 3 januari 2016 en Nieuwjaarsborrel

11 januari 2016

 ZOS en nieuwjaarsreceptie 3 januari

Net bekomen van de oliebollen en champagne stond op 3 januari de eerste ZondagOchtendSalon alweer in de agenda. Die stond eerst gepland in het teken van de toneelvoorstelling Hartstocht, maar dat kon niet doorgaan zodat het bestuur een vervanging had moest zoeken. Mede door de enthousiaste oproep in de mail besloten we ons te laten verrassen en togen naar de Studiozaal. We werden niet teleurgesteld!!

De heer Hans Dammers vertelde ons in bijna anderhalf uur over de componist Felix Mendelssohn. Hij ging daarbij niet alleen in op de muziek die Mendelssohn heeft gecomponeerd, maar ging ook uitgebreid in op de manier waarop hij leefde, in de eerste helft van 1800. Mendelssohn kwam uit een gegoede familie en verkeerde daardoor in de gelukkige omstandigheid dat hij kon reizen en overal een ‘ingang’ had op hoog niveau. Los daarvan was hij zeer getalenteerd en productief.

We waren onder de indruk van het vele werk dat Mendelssohn in zijn korte leven (hij is maar 38 jaar oud geworden) heeft verzet. Alleen in zijn jeugd alleen al componeerde hij 5 opera’s en 11 symfonieën. We waren ook onder de indruk van de presentatie van dhr. Hans Dammers. Hij wist het verhaal van Mendelssohn met veel kennis van zaken en veel enthousiasme te brengen. En ook op de vragen die uit de zaal kwamen wist hij goede antwoorden te geven. Wij waren niet de enigen die enthousiast waren over de voordacht van dhr Dammers want er waren al geluiden te horen om hem terug te vragen voor een presentatie over een andere componist. Ik begrijp dat het bestuur hier ook niet onwelwillend tegenover staat.

Na afloop van de Salon vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats in de foyer van de Studio. Samen met de voorzitter, Pierre van de Enden, toastten we op het nieuwe jaar, dat wat ons betreft met deze Salon goed is begonnen.

Voor een foto-impressie van deze Salon klik hier.

 

Terug naar de vorige pagina
Totaaloverzicht

site powered by Toelgroep concept + creatie