Met de Vrienden de Tilburgse Cultuurnacht in

01 november 2016


Tilburg voor Cultuur Nacht: een nacht vol kunst, muziek, dans, theater, food, literatuur.
Op dit thema hebben een 9-tal Vrienden, of Vrienden van Vrienden, zich op 29 oktober verzameld om gezamenlijk een cultuurwandeling te maken. Overal in de stad is wat te doen, maar onze groep gaat vooral de binnenstad in. We zetten koers naar de FontysKapel, helaas de deur is op slot en het licht gaat uit. Voor ons, geen performance van de Dance Academy. We zijn te laat concluderen we. Dan maar oversteken naar het Factorium. Bij binnenkomst krijgen we te horen dat de wachttijd zeker 50 minuten is, ook die valt af.

We blijken ware Vrienden of Vrienden van Vrienden te zijn want we aanvaarden samen monter de tegenslag en besluiten dan naar de Emmapassage te gaan waar we een deel van de repetitie van het koor Ad Parnassum meemaken.Indrukwekkend, mede door de versterking die de Passage oplevert. De Nieuwe Vorst is het volgende adres waar we een absurdistische voorstelling zien van Nineties Productions over de schrijver Bukowski. Een totaal over de top Amerikaanse glittershow, een muzikaal theater met als uitblinkster de celliste, zangeres en theatermaakster Charlie Chan Dagelet. Bij Paradox wippen we even binnen om de keel te smeren en te luisteren naar jazz en raps.

Dan steken we over naar Cinecitta naar het Cultureel Café dat elke vierde zondagmorgen van de maand open is, maar vanwege de Tilburgse Cultuurnacht deze avond plaatsvindt. In het Cultureel Café vinden vanavond verrassende ontmoetingen plaats tussen twee personen die in de Tilburgse culturele wereld actief zijn. Wij maken het gesprek mee tussen bluesfan(aat) Ruud Vreeman en blueszanger André van den Boogaart. André blijkt geestig te zijn en mooie blues te kunnen zingen. Het zingen is wel belangrijk, want de teksten voorgelezen, lijken rijmelarij maar als André ze zingt raken ze je ziel. Als laatste gaan we naar de basis van de Vrienden, naar Theaters Tilburg Studio en concluderen dat de cirkel rond is, net als in het begin van de tocht : geen optreden. Maar nu omdat het wat eerder is afgelopen dan in het programma aangekondigd. Maar de bar is nog open.
 

 

Terug naar de vorige pagina
Totaaloverzicht

site powered by Toelgroep concept + creatie